$settings->get('email')]) ?>
Biolaakso

Kokkolan CircLean-tapaamisessa jaettiin tietoa ja kokemuksia teollisten symbioosien ympärille rakentuvasta liiketoiminnasta

Suomen CircLean Open Innovation Workshop -tapahtuma järjestettiin Kokkolassa 1. kesäkuuta teemalla "Teolliset symbioosit ja kiertotalousmallit”. Tilaisuudessa jaettiin tietoa ja kokemuksia teollisten symbioosien ympärille rakentuvasta liiketoiminnasta. Hybridinä järjestetty tapahtuma keräsi yhteensä 70 osalistujaa. Järjestäjinä toimivat Motiva ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Biovalley Finland -hanke yhdessä belgialaisten Technopolis Groupin ja Arctikin kanssa.

- Lyhyesti tiivistäen teollisissa symbiooseissa toinen hyötyy toisen jätteestä ja samalla edistetään kiertotaloutta. Oli hienoa saada Suomen CircLean-tapahtuma juuri Kokkolaan, meillähän esimerkiksi KIP (Kokkola Industrial Park) on harjoittanut kiertotaloutta jo yli 50 vuotta, sanoo Biovalley Finlandin Jouni Kaipainen.

Tilaisuudessa puhuivat mm. Ruslan Zhechkov, Technopolis Group, Johanna Hylkilä, Kokkola Industrial Park (KIP), Suvi Mantsinen, Humuspehtoori, Paula Eskola, Motiva, Risto Rova, Battery Recycling Innovation Park, Ulla Lassi, Oulun yliopisto, Sari Tasa, Työ- ja elinkeinoministeriö, Jonne Sandberg, Kokkolan kaupunki ja Anestis Filopoulos, European Commission.

CircLean on eurooppalainen verkosto, jonka tavoitteena on edistää teollisten symbioosien tulevaisuutta Euroopan unionissa. CircLean-verkosto kokoaa yhteen toimialat, viranomaiset, toimialajärjestöt ja tutkijat. Open Innovation Workshopit järjestetään 10 eri jäsenmaassa, Kokkolan hybriditapahtuma oli tilaisuuksista neljäs. Tilaisuudet on tarkoitettu paikallisen teollisuuden pk-yrityksille ja liike-elämän järjestöille, joita kiinnostaa uusioraaka-aineiden ja sivutuotteiden liiketoiminta sekä CircLean-työkalupakin käyttö. Kohderyhmänä ovat myös viranomaiset ja tutkimus- ja innovointiorganisaatiot, jotka haluavat edistää teollisia symbiooseja paikallisesti tai kansallisesti.

Kokkolan CircLean-tapahtuma oli yksi Euroopan vihreän viikon (EU Green Week) kumppanuustapahtumistajärjestetään 30.5. - 5.6.2022, ja yksi viikon kumppanuustapahtumista.

Lisätietoja:Jouni Kaipainen

Keskustelmassa Risto Rova (vas.), Ulla Lassi, Sari Tasa ja Jonne Sandberg.
Keskustelmassa Risto Rova (vas.), Ulla Lassi, Sari Tasa ja Jonne Sandberg.