$settings->get('email')]) ?>
Biolaakso

Niko Hyppönen aloitti MTK Keski-Pohjanmaan kenttäpäällikkönä

Niko Hyppönen on aloittanut MTK Keski-Pohjanmaan kenttäpäällikön tehtävässä 1.12.2021. Niko on kälviäläislähtöinen maitotilan kasvatti, ja on perheensä kanssa asettunut Veteliin. Niko on opiskellut maatalousalaa ja ylioppilaaksi Kannuksessa, agrologiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja nyt maatalousekonomian maisteriopinnot ovat loppusuoralla Helsingin yliopistossa.

Maa- ja metsätalous kärsii tällä hetkellä vakavasta kassakriisistä. Jos maitotilallinen ostaa lannoitteet nykyisillä hinnoilla, ei hänelle aiempien vuosien keskiarvoihin verrattuna jäisi ensi vuonna lainkaan yrittäjätuloa. Vaikka haasteet ovat suuria, Niko uskoo myös mahdollisuuksiin:

- Ala tarjoaa ratkaisuja tämän päivän kiperiin ilmasto- ja ympäristökysymyksiin sen lisäksi, että se tuottaa meille turvallista, laadukasta ja ravitsevaa ruokaa. Erityistä toivoa luo maaseutunuorten toiminnan pyörittäminen, joka on itselleni tärkeää työtä. Alalta löytyy yrittäjähenkeä ja kovaa osaamista.

MTK Keski-Pohjanmaa toimii alueensa maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien etujärjestönä. Edistämme jäsentemme taloudellisia, sosiaalisia ja yhteiskunnallisia oikeuksia sekä maaseutuvarallisuuden kestävää, taloudellista käyttöä ja hoitoa. Toimintaamme ohjaa visio "Me huolehdimme, että tulevaisuus kasvaa maalla".

- Edunvalvontatyö ei koskaan lopu, vaikka jäsenmäärämme vähenee, niin edunvalvonnan tarve vain lisääntyy. Olen erittäin tyytyväinen, kun saamme Nikon kaltaisen nuoren ja innokkaan osaajan työyhteisöömme, toteaa Jan-Ove Nyman, MTK Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtaja.

Lisätietoja:

Jan-Ove Nyman, toiminnanjohtaja
045 129 4427

Niko Hyppönen, kenttäpäällikkö

050 433 6432

Niko Hyppönen
Niko Hyppönen