$settings->get('email')]) ?>
Biolaakso

MTK Keski-Pohjanmaa haastaa alueensa kunnat käyttämään kotimaista ruokaa

MTK:n valtuuskunnan haasteen innoittamana, MTK Keski-Pohjanmaa jalkauttaa valtakunnallisen haasteen myös maakuntatasolle. Suomen ruoantuotanto on kaikilla mittareilla mitattuna maailman kirkkainta kärkeä. Haaste ohjaa ajattelemaan myös paikallisen talouden rakentumista toimivaksi kokonaisuudeksi. Sillä on vaikutuksia sekä kansantalouteen, luonnonvarojen kestävään käyttöön, ruokaturvaan että huoltovarmuuteen.

Haaste on ajankohtainen maatalouden ajauduttua erittäin pahaan talousahdinkoon. Tuotantopanosten hinnat ovat karanneet, eikä yksittäisillä maatiloilla ole välttämättä varaa enää ostaa riittävää määrää lannoitteita. Maatalouden kriisin yhtenä ratkaisuna on keskittää julkisia hankintoja kotimaisiin vaihtoehtoihin. Näin kotimainen ruokaketju saadaan osallistumaan yhdessä suomalaisen maatalouden jaloilleen nostamiseen – yksityiset kuluttajat ja julkiset palvelut yhdessä.

- Tulemme palkitsemaan toiminta-alueelta sen kunnan, joka suhteellisesti eniten käyttää kotimaista ruokaa, lupaa Atso Ala-Kopsala, MTK Keski-Pohjanmaan puheenjohtaja.

Valmiutta kotimaisten tuotteiden kuluttamiseen löytyy. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n Kantar TNS Agrilla teettämän tutkimuksen mukaan 84 prosenttia suomalaisista on täysin tai melko samaa mieltä siitä, että viljelijöiden tulisi saada nykyistä suurempi osuus ruoan hinnasta. Ja 74 prosenttia on täysin tai melko samaa mieltä siitä, suomalainen ruoka on vastuullisemmin tuotettua kuin tuontiruoka.

- Joutsenlipulla varustettujen kotimaisten elintarviketeollisuuden brändituotteiden suosimisella kuluttajat voivat arkivalinnoillaan auttaa tuottajia, toteaa Ala-Kopsala.

Lisätietoja:

Atso Ala-Kopsala, puheenjohtaja
050 349 3278

Atso Ala-Kopsala
Atso Ala-Kopsala