$settings->get('email')]) ?>
Biolaakso

Kemianteollisuus ja muu prosessiteollisuus

Biolaaksossa on monipuolista prosessiteollisuutta. Biolaaksossa on Pohjois-Euroopan merkittävin epäorgaanisen kemian keskittymä.

Kemianteollisuus

Kokkola Industrial Park (KIP) on Pohjois-Euroopan suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden klusteri, johon kuuluu 17 tuotannollista teollisuusyritystä sekä yli 60 palveluyritystä. Suurteollisuusalueen viennin vuotuinen arvo on 1,1 miljardia euroa, ja siellä toimivat yritykset työllistävät suoraan 2 300 henkilöä.

Kemian klusterin toimintaa tukevat hyvät logistiset yhteydet. Suurteollisuusalueella sijaitseva Kokkolan satama on Suomen kolmanneksi suurin yleissatama. Satamassa on Pohjoismaiden ainut katettu jokasään terminaali (AWT).

Suurteollisuusalueen yritykset ovat useilla tuotemarkkina-alueilla ja monilla eri mittareilla mitattuna johtavia maailmassa.

Lue lisää Biolaakson kemianteollisuudesta:

Kokkola industrial Park (KIP)

Muu prosessiteollisuus

Biolaaksossa on erilaisia elintarvikejalostamoita ja elintarviketeollisuus on alueen toiseksi merkittävin teollisuusala. Yksi Suomen suurimmista sellutehtaista on Biolaaksossa. Noin 13% suomalaisesta puutalotuotannosta tapahtuu Biolaaksossa.