$settings->get('email')]) ?>
Biolaakso

MTK Keski-Pohjanmaa 100 vuotta

MTK Keski-Pohjanmaa juhlii 100-vuotista taivaltaan yhteisen edun valvonnan saralla. Juhlavuoden tapahtumat koostuvat neljästä kokonaisuudesta. Tavoite on tavoittaa jäseniä ja maakunnan asukkaita.

Jos lehmät puhuisivat -näyttely kiertää kesä-heinäkuun aikana Kalajoelta Kokkolan kautta Kaustiselle. Valokuvanäyttely pureutuu lehmien elämään ja viestii näin maakuntamme maatalouden merkittävimmästä tuotantosuunnasta.

MTK Keski-Pohjanmaa dokumentoi historiaansa digitaaliseen muotoon. 80-vuotishistoriikki tuotetaan äänikirjaksi ja viimeiset 20 vuotta tallennetaan dokumenttielokuvan muotoon. Digitaalisen muodon toivotaan palvelevan paremmin tarkoitusta ja tavoittavan suuremman yleisön sekä nuoren sukupolven.

MTK Keski-Pohjanmaa koostuu 16 tuottajayhdistyksestä, joiden toimintaa tahdotaan aktivoida koronan väistyessä. Liitto avustaa tuottajayhdistyksiä jäseniltojen järjestämisessä. Paikalliset tuottajayhdistykset ovat tärkeä toimija paikalliset maatalousyrittäjien hyvinvoinnin edistämiseksi.

Juhlavuoden huipennus on syksylle suunnitteilla oleva 100-vuotisjuhla. Vielä on epävarmaa, missä muodossa tapahtuma järjestetään. Suuri toive tuottajaliitossa on, että voitaisiin järjestää kunnon juhlat.

Juhlavuoden tapahtumia ja ajankohtaisia asioita kootaan tuottajaliiton kotisivulle:

https://keski-pohjanmaa.mtk.fi/historia