Oulun Eteläisen instituutti

Oulun Eteläisen instituutti

Oulun yliopiston Oulun Eteläisen instituutti on kansainvälisessä verkostossa toimiva tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. Se on osaamisen välittäjäorganisaatio, uusien teknologisten ratkaisujen kehittäjä ja hankkeiden haluttu yhteistyökumppani. Instituutin kaikessa toiminnassa on keskeisenä strategisena tavoitteena tulevaisuuden tuotantoteknologioiden ja yrittäjyyden kehittäminen sekä alueellisen vaikuttavuuden aikaansaaminen elinvoimaisuuden vahvistamiseksi. Instituutin ensisijainen toimitna-alue on Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Nivala-Haapajärven, Ylivieskan, haapaveden.Siikalatvan ja raahen seutukunnissa.

Oulun Eteläisen instituutilla on varsin laaja kansallisten ja kansainvälisten partnerien verkosto. Esimerkkeinä kansainvälisestä yhteistyöstä ovat yhteisiin projekteihin osallistuminen, tutkijavaihto sekä yhteiset tieteelliset julkaisut. Aktiivista yhteistyötä tehdään useissa Euroopan ja Aasian maissa sekä Yhdysvalloissa sekä Venäjälle.

Instituutin toimintaa tukee vuonna 2000 perustettu Kerttu Saalasti säätiö, joka jakaa apurahoja Oulun Eteläisen alueelta kotoisin oleville tai alueella tutkimus- ja kehittämistoimintaa suorittaville tutkijoille tai jatko-opiskelijoille. Säätiön asiamiehenä toimii TkT Ville Isoherranen.

Lisätietoja instituutista

Lisätietoja säätiöstä

 

Määrittelemätön