Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Jedu

Jokilaaksojen koulutusyhtymä Jedu tarjoaa ammatillista koulutusta Siikalatvan, Ylivieskan ja Nivala-Haapajärven seutukunnissa. Koulutusyhtymä tarjoaa luonnonvara-alan ja ympäristöalan koulutusta mm. Haapaveden ja Haapajärven ammattiopistoissa sekä luonnontieteiden alan opetusta Haapajärven ja Oulaisten ammattiopistoissa. Tekniikan alalla voi suorittaa mm. puusepän ammattitutkinnon Haapaveden ja Nivalan ammattiopistoissa.

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDUn luonnonvara- ja ympäristöala

Hanketoiminta

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän ammatillisen lisäkoulutuksen järjestämislupaan on liitetty mainintatyöelämän kehittämis- ja palvelutehtävästä (=TYKE-tehtävä).

”Työelämän kehittämis- ja palvelutoiminnan lähtökohdan tulee olla yrittäjän (työnantajan) haasteiden ja työyhteisön käytännön ongelmien helpottamisessa sekä työntekijöiden työstä suoriutumisen ja työn jäljen parantamisessa. Käytännössä työelämälähtöisiä palveluita ovat esimerkiksi oppilaitosten tila- ja laiteresurssien hyödyntäminen, osaamistarpeiden analysoinnit, henkilöstön osaamiskartoitukset, henkilöstön koulutus- ja kehittämisohjelmat, yrittäjien osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen sekä tarjolla olevista koulutus- ja rahoitusmahdollisuuksista tiedottaminen.”

JEDU on Pohjois-Pohjanmaan eteläosan merkittävin ammatillisen koulutuksen toimija ja aluekehittäjä. Kehittämishankkeet ovat yksi keskeisistä työkaluistamme, joilla toteutamme perustehtäväämme: järjestää monialaista ammatillista koulutusta, tukea ja vahvistaa yksilön elinikäistä kasvua, ammatillisten valmiuksien kehittymistä ja alueen kehittymisedellytyksiä.

Tavoitteenamme on hyödyntää hanketoiminnallamme tehokkaasti eri rahoituslähteitä ja tuottaa mahdollisimman tehokkaasti hyötyä alueemme elinkeinoelämälle sekä oman organisaatiomme kehitykselle. Hankkeidemme sisällöissä korostuvat mm. uusien oppimisympäristöjen, koulutusmuotojen ja menetelmien kehittäminen, yrittäjyys sekä alakohtaisen osaamisen lisääminen.

Hankkeet

Määrittelemätön